Cu gandul la cauza si efect, la bine si la rau; noi, si cine vrem sa fim.

   19/10/2011

Orice primesti, in viata, fara sa meriti, este, de fapt, imprumut cu dobanda, si se intoarce impotriva ta, la un moment dat. Orice om care nu-ti spune adevarul, poate fi un om apasat de propria constiinta sau un om care cedeaza in fata propriilor interese, etc. Nu e de condamnat…

Insa tu, stii. Tu ai o voce interioara care-ti spune, mereu , daca gresesti, sau daca faci bine. Nu se numeste, neaparat, intuitie(desi asta ar fi termenul terestru), ci este vocea Lui Dumnezu.
Zi de zi, in mintea ta, doua voci incearca sa-ti influenteze actiunile, si depinde de tine ce anume iti doresti sa faci. Un indiciu ar fi legile LUI. In numele LUI, nu ai cum sa iei deciziile gresite.
Sa fii OM nu inseamna sa-i spui omului ceea ce vrea sa auda, nicidecum, inseamna sa ai puterea sa actionezi in perspectiva, pentru binele lui. Asta implica o responsabilitate imensa pe care ti-o asumi fata de omul respectiv. Inseamna ca, daca te faci bine inteles, puterea vorbelor tale poate schimba un destin. Iar tu vei fi legat mereu de omul acela.
Diferenta intre ceea ce ESTI si ceea ce CREZI CA ESTI sunt lucruri care pot sa-ti modifice viata, sa creeze frustrari, neimpliniri. Daca induci in eroare un om doar pentru a-i face o bucurie de moment si pentru a te simti tu bine, trebuie sa-ti asumi si faptul ca actiunea ta, pe termen lung, devine parte dintr-un complex de intamplari ce pot sa creeze omului aceluia asteptari care, in timp, ii pot aduce insatisfactii de natura sa-i dezechilbreze viata.

Nefericirea, frustrarea, inversunarea, rautatea, sunt lucruri care genereaza reactii negative si, oricat de convins ar fi cineva ca i se cuvine mult mai mult decat viata-i ofera, de fapt experientele pe care le primim sun consecinte ale comportamentului nostru, ale sentimentelor noastre sau sunt lectii pe care trebuie sa le parcurgem in devenirea umana si spirituala si-atunci depinde de noi sa fim cu inima deschisa sa intelegem.

M-am convins, de ceva vreme, ca nimic nu e intamplator pe lume, totul este cauza si efect, fapta si recul, simptom, manunchi de imprejurari care are puterea sa determine viitorul tau.

Asadar, sa nu urasti, pentru ca vei fi urat, sa nu lovesti pentru ca vei fi lovit, sa nu neindreptatesti pentru ca vei fi neindreptatit. Lumea, cea pe care n-o vedem, nu iarta, chiar daca Dumnezeu te iarta, pana la urma.
Visele tale s-ar putea sa nu se implineasca pentru ca esti prea preocupat de momentul cand le-ai putea atinge, iar inversunarea ta iti poate devia cursul de la bucuria parcursului, de la fericirea pe care ti-o da fiecare pas facut spre implinirea lui.

Priveste lumea cu ochi zambitori, nu te incrunta.

Am fost nevoita sa dau niste sfaturi unor oameni pe care nu-i cunosc, doar pentru ca eram pusa in pozitia de a face asta. Cand eram pe drumul spre afirmare as fi dat orice pentru a primi un sfat din partea cuiva care stia ce inseamna muzica, scena, lumea spectacolului. Din pacate, pe vremuri nu erau internet, youtube, CD-uri cu artistii pe care-i admirai, era aproape imposibil, uneori, sa-ti faci rost de muzica pe care voiai s-o studiezi. Cu toate astea, munceam enorm. Si ma bucuram de fiecare clipa de studiu, si visam la clipe de pe scena, si voiam sa fiu pregatita atunci cand orice neprevazut se iveste.

Am avut surpriza sa descopar ca unii oameni sunt complet imaturi in abordarea unui sfat: in timp , vor descoperi, loviti de panica, faptul ca au batut pasul pe loc. Negarea e o solutie temporara, insa frustrarea tot apare, si atunci n-ai facut nimic. Ai pierdut ani din viata cu pretul satisfacerii orgoliului propriu – un castig incomparabil cu pierderea pe care o vei suferi… Pentru ce?
Pentru un pacat.

I’m just saying… Experiente din ultima vreme m-au invatat tot ce v-am scris… Nimic nu e, asadar, intamplator.

Share this