Festivalul George Grigoriu- Braila

   26/05/2009

Poate ati vazut, pe TVR2, Festivalul de muzica usoara de la Braila “George Grigoriu”, unde eu si trupa mea am avut recital alaturi de alti artisti precum Mihai Traistariu, Andra, Marcel Pavel, Nico, Provincialii.

Pe scena festivalului au urcat concurenti cu un nivel ridicat de pregatire si sunt convinsa ca juriului i-a fost foarte greu sa dea note si sa-i aleaga, dintre toti concurentii, pe cei de pe podium.
In ceea ce priveste Trofeul, cred ca sarcina a fost mai usoara pentru ca Pavel Alexandru Parfenie s-a evidentiat prin personalitatea artistica.

Sper ca cei prezenti in festival sa inteleaga ca vocea, expunerea ei, demonstratiile vocale nu reprezinta decat o mica parte din pestatia scenica si ca sensibilitatea, nuantele, interpretarea sunt lucruri pe care atat juriul dintr-un festival cat si publicul, le apreciaza la un artist. Mai exact, tehnica trebuie sa ajute interpretarea si trairea artistica si nu sa fie un scop in sine decat in cantecele create special pentru asa ceva (cele de virtuozitate, cele de tehnica a improvizatiei).

Multumesc domnului Ionel Tudor, doamnei Andreea Andrei pentru prezenta mea la acest eveniment, domnului Titus Andrei pentru ca mi-e alaturi de atatia ani la Radio Romania, organizatorilor festivalului, pentru momentele frumoase pe care le-am trait acolo.
Succes participantilor, in continuare.

Share this