O duminica insorita

   24/02/2008

O duminica perfecta, calda, linistita, cu miros de primavara.

De dimineata, cateva “incidente” pe forumul nostru, calm acum.
Cateva ganduri ratacite si, in suflet, un gol, acelasi gol pe care il simti cand termini sesiunea, aceelasi gol pe care il simti la intoarcerea din vacanta, aceeasi senzatie de liniste de dupa furtuna.

Se numara ranile, se analizeaza greselile de tactica, se primesc incurajari si felicitari de la cei apropiati. Se viseaza.

Momentele de stralucire au zburat aproape pe nesimtite, ca si zilele de vacanta din copilarie. Un prieten imi spunea ca intreaga viata e un sir de asteptari ale momentelor de sclipire. Fericirea sclipeste in stelute prinse din loc in loc. Dar si restul ar trebui sa fie un drum frumos.

Admir oamenii senini, optimisti, plini de lumina, care fac din fiecare zi, o zi de primavara. Uneori ma intreb care o fi secretul. Alteori pare ca-l stiu.

Sunt foarte multe batalii pe care le ducem in fiecare zi. Si cele mai grele sunt cu noi insine. Suntem oameni, pacatele noatre vin din complexe, din frustrari, din prejudecati, din refuzul de a accepta realitatea, din neputinta de a fi obiectivi.

Am vazut, cu amaraciune, multe priviri intunecate, aseara.
Avem trei invingatori ai Selectiei Nationale Eurovision 2008: Andrei Tudor, Nico si Vlad Mirita de care TREBUIE sa fim mandri, pe care trebuie sa-I sustinem, sa-I ajutam, pentru ca ei reprezinta Romania.
Trebuie sa mai intelegem ca gustul personal nu reprezinta intotdeauna gustul popular. Eurovisionul este un concurs de creatie pop, deci votul oamenilor este extrem de important. Si Romania a votat cantecul castigator cu 8277 de voturi.

Felicitari Andrei Tudor pentru asa o compozitie speciala, felicitari Nico pentru interpretare, voce, perseverenta si daruire, felicitari Mirita pentru evolutie.

Din pacate, in locul felicitarilor au inceput rautatile, au inceput sapaturile: ca in fiecare an, se cauta pasaje plagiate, se cauta motive, se cauta scenarii ce implica vointa Televiziunii Romane, se cauta orice.

Eu cred ca “Pe-o margine de lume” este un cantec frumos care ne va reprezenta cu cinste la Eurovision.

Mai cred ca Biondo sunt o trupa excelenta care a ridicat calitatea spectacolului si nivelul competitiei. Ma simt onorata si fericita ca am facut parte din acest eveniment special, ca am revazut artisti pe care nu i-am vazut de mult, ca am putut sa ma bucur pentru invingatori.
Imi doresc ca fiecare participant sa isi indeplineasca visele, sa invete ceva din aceasta experienta, sa ajunga sa inteleaga drumul pe care il are, sa tina pumnii stransi pentru piesa castigatiare, in semifinala si finala concursului Eurovision.

Share this