„Pun(-)te intre doua lumi“

   28/04/2008

Cred ca, in Romania, oamenii inca se lovesc de prejudecati si de discriminare.

Motivul pentru care am fost de acord sa fiu prezenta in spectacolul din data de 1 Mai de la Sala Palatului, este pentru ca imi pasa de aceste probleme si sper ca, prin actiunile mele, sa pot schimba ceva.

Nu agreez genul muzical intitulat “manele” si nici nu am sa–l cant. Ii apreciez, totusi, pe o parte dintre cei care –l interpreteaza pentru ca sunt instrumentisti sau solisti cu o tehnica deosebita.

In acest spectacol voi interpreta numai cantece din repertoriul propriu. Vreau sa demonstrez, prin acest lucru, ca, intr-o societate deschisa, oamenii nu ar trebui sa judece specificul cultural al minoritatilor, dar ar putea, in schimb, sa le arate ca exista si alte forme de cultura.

Chiar daca nu sunt implicata in acest proiect, sustin initiativa Domnului Florin Salam, de a deschide o academie de muzica, unde tineri de orice nationalitate si minoritate, pot invata o meserie ce poate sa le schimbe destinul. Sper ca prezenta mea in acest concert sa-i faca pe cat mai multi tineri sa-si doreasca sa studieze muzica in loc sa –si petreaca timpul pe strazi.

Pentru a evita orice alte suspiciuni legate de prezenta mea la acest eveniment, subliniez faptul ca nu am perceput niciun onorariu.

Share this