Toate lucrurile se intampla cu un rost…

   12/07/2011

E o lupta interioara epuizanta! In general evit sa critic pentru ca vorbele mele ar putea sa descurajeze un om in drum spre visul sau. Dar acum e necesar sa critic, sa justific decizii, sa arat oamenilor, negru pe alb, ce e rau si ce e bine. E epuizant sa expun motive atunci cand privesc direct in ochii plini de speranta.

In acelasi timp, mi-amintesc vorbele unui om drag mie care, atunci cand i-am cerut parerea in ce priveste interpretarea mea, in perioada de inceput a studiului meu vocal, mi-a spus, negru pe alb, ca a canta nu e pentru mine. Ani in sir m-am luptat sa-i demonstrez contrariul, am studiat, am lucrat, am ascultat muzica, am cantat intr-o trupa, am participat la festivaluri pentru a ma supune criticilor. Probabil ca, daca nu mi s-ar fi spus adevarul, direct, nu as fi studiat atat de mult pentru a ma perfectiona, poate ca locul meu nu ar fi fost acelasi, daca nu ma ambitionam sa lupt, si, cu siguranta, nu as fi ajuns in fata dumneavoastra.

Iata de ce, in mine se da o lupta mare, de fiecare data cand trebuie sa–i spun unui om sa revina la anul, dupa ce va mai fi studiat si capatat mai multa experienta.

Nu este un capat de tara daca anul acesta nu esti acceptat la concursul X FACTOR. Nu inseamna ca visele iti sunt “spulberate” si nici ca viata ta nu mai are rost. Nu inseamna ca nu esti pe drumul bun si nici ca juriul ar avea ceva cu tine. Inseamna, pur si simplu, ca nu ai atins momentul perfect, INCA, acel timp si loc in care toate calitatile tale, puse impreuna, creaza magie pe scena. Inseamna ca, spre binele tau, pentru a nu te pierde pe parcurs, pentru a-ti gasi identitatea, vocea, arta ta, mai ai nevoie de timp. Nu e nicio nenorocire.

Eu am trecut prin asta de multe ori: am participat de 3 ori la selectia pentru Cerbul de Aur, am participat de mai multe ori la Selectia Nationala Eurovision si recunosc ca, pana anul trecut, nu am fost pregatita si ca, daca as fi ajuns sa reprezint Romania mai devreme, soarta nu era in favoarea mea, asa cum a fost anul trecut.

Acestea fiind spuse, va astept la auditii, cu incredere, cu zambetul pe buze, fara emotii. Dumnezeu stie cel mai bine cum trebuie sa fie, pentru fiecare din noi si, atunci cand suntem pregatiti, ne ofera incercarile pe care sa le putem duce, ne ofera succesul pe care il meritam, care sa nu ne ameteasca, daca nu suntem pregatiti…

Aveti incredere ca toate lucrurile se intampla cu un rost, pentru ca noi sa invatam din ele, pentru ca noi sa devenim fiintele care trebuie sa fim.

Cu drag,
Paula

Share this